Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@00:04:43 GMT

تلاش سخت برای حفظ ناتو

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۵۷۱۶

تلاش سخت برای حفظ ناتو

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای ناتو، ینس استولتنبرگ در اظهاراتی از اعضای ناتو درخواست کرد که اجازه ندهند اختلاف نظرها بر سر خروج از افغانستان، باعث شکاف در این ائتلاف شود.

طالبان پس از عقب نشینی نیروهای ناتو از افغانستان درپی تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای پایان دادن به طولانی ترین جنگ واشنگتن، در افغانستان به قدرت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروپاشی دولت افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری نظامی غرب، انتقادهایی را از سوی برخی متحدان ناتو درمورد نحوه تصمیم آمریکا برای خروج از افغانستان به همراه داشت.

همچنین پیمان دفاعی آکوس بین آمریکا، انگلیس و استرالیا، باعث شد که ناتو شاهد اختلاف نظر دیگری بین فرانسه و آمریکا باشد. پیمان آکوس سبب شد تا پاریس قراردادی در زمینه فروش زیردریایی به استرالیا را از دست دهد.

دبیرکل ناتو در این زمینه گفت: اختلاف نظرها یا تفاوت عقاید در مورد آکوس و افغانستان، این اصل اساسی را تغییر نمی دهد که اروپا یا آمریکای شمالی باید در کنار هم بمانند.

وی افزود: ما با دنیایی رقابتی تر و کشمکش بیشتری بین کشورها روبه رو هستیم، از اینرو بسیار حائز اهمیت است که به عنوان ۳۰ متحد در کنار هم باشیم.

قرار است وزرای دفاع ناتو امروز (پنجشنبه) در بروکسل مذاکرات حضوری داشته باشند.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در آستانه این نشست گفت: ما درمورد نقش پساافغانستانی ناتو و درس های فراگرفته شده از افغانستان گفت و گو خواهیم کرد.

دبیرکل ناتو در عین حال با تاکید بر اینکه هنوز خیلی زود است نتیجه نهایی در مورد فروپاشی افغانستان را ترسیم کرد، گفت: ما نباید نتیجه نادرست از افغانستان داشته باشیم و تصور کنیم متحدان ناتو دیگر نباید برای مقابله با افراط گرایی یا تروریسم، عملیات نظامی داشته باشند.

دبیرکل ناتو تصریح کرد که رایزنی های بسیاری بین آمریکا و متحدان دیگر در مورد تصمیم برای خروج از افغانستان وجود داشته اشت.

وی افزود: ما به خطرات و خطر بازگشت طالبان، کاملا واقف بودیم، اما همچنین می دانستیم که ماندن مستلزم پذیرش خطر خشونت بیشتر، جنگ بیشتر و همچنین احتمال قوی تر برای افزایش نیروهای ناتو در افغانستان بود.

استولتنبرگ در بخش دیگری از سخنان خود درمورد روسیه گفت که این ائتلاف هنوز نیاز به مذاکره با مسکو دارد، پس از آنکه روس ها ماموریت دیپلماتیکشان در این ائتلاف را به دلیل مناقشه بر سر جاسوسی متوقف کردند.

وی افزود: مناسبات بین ناتو و روسیه در حال حاضر در پایین ترین سطح از پایان جنگ سرد قرار دارد که برای ما، این در واقع دلیلی در برابر گفت و گو نیست.  

وی یادآور شد: قویا معتقدیم به ویژه زمانی که تنش بالاست و شرایط سخت است، مذاکره، حائز اهمیت است.

دبیرکل ناتو در بخش دیگری از سخنان خود در مورد چین گفت: آنچه در طول سال های گذشته دیده ایم، نوسازی قابل توجه توانایی نظامی چین بوده است.

وی افزود: آنچه می توانم بگویم این است که ما شاهد تلاش های قدرتمند چین برای تقویت توان نظامی اش از جمله توان هسته ای و سیستم های موشکی بوده ایم. مساله، موشک های جدید، موشک های دوربرد و موشک های دوگانه است. همچنین موضوع درمورد ساخت سوله های جدید برای موشک های بالستیک قاره پیما، زیردریایی ها، موشک های هوا پایه و موشک های مستقر در دریاست. از اینرو، این نوسازی قابل توجه نیروهای مسلح چین از جمله سیستم های تسلیحاتی بسیار پیشرفته است که از قابلیت حمل سلاح هسته ای برخوردار هستند.

دبیرکل ناتو همچنین در مورد مساله مهاجران گفت که این ائتلاف با متحدانش که مورد تهدید موج پناهجویان قرار گرفته اند، اعلام همبستگی می کند.

وی افزود: متحدان ما، لهستان، لیتوانی و لتونی شاهد افزایش موج پناهجویان ورودی از بلاروس بوده اند و این جریان از پناهجویان از سوی بلاروس هماهنگ شده و به عنوان نوعی جنگ ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: هدف ناتو، جهانی عاری از سلاح هسته ای است. اما به خلع سلاح یکجانبه اعتقادی نداریم. دنیایی که در آن روسیه، چین و کشورهای دیگری چون کره شمالی سلاح هسته ای دارند، اما ناتو از آن بی بهره است، دنیای امن تری نیست.

برچسب‌ها روسیه افغانستان ناتو چین ینس استولتنبرگ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه افغانستان ناتو روسیه افغانستان ناتو چین ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۵۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری مشترک آمریکا و ژاپن برای رهگیری موشک‌های مافوق صوت

خبرگزاری کیودو به نقل از یک منبع ناشناس پنتاگون گفت که ایالات متحده و ژاپن به طور مشترک بیش از ۳ میلیارد دلار برای توسعه نوع جدیدی از موشک با قابلیت رهگیری تسلیحات مافوق صوت اختصاص خواهند داد. پیش بینی می‌شود این پروژه رهگیر تا دهه ۲۰۳۰ تکمیل شود. انتظار می‌رود ژاپن یک میلیارد دلار برای این منظور اختصاص دهد.

طبق گزارش ها، این برنامه در آگوست ۲۰۲۳ مورد توافق جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن قرار گرفت. موشک جدید برای سرنگونی موشک‌های مافوق صوت ورودی در طی آسیب پذیرترین مرحله پروازشان، قبل از ورود مجدد به جو از فضا، طراحی خواهد شد.

پنتاگون قبلاً گفته بود که کشتی‌های ژاپن در آینده به زودی مجهز به سیستم Aegis خواهد شد. Aegis یک سامانه آمریکایی است که برای دفاع در برابر موشک‌های بالستیک کوتاه و میان برد طراحی شده است.

پروژه رهگیر در حالی با ژاپن آغاز می‌شود که ایالات متحده در توسعه سلاح‌های مافوق صوت از روسیه و چین عقب مانده است، که شامل وسایل نقلیه و موشک‌هایی می‌شود که سریعتر از ۵ ماخ یا پنج برابر سرعت صوت حرکت می‌کنند.

نیکی ریویو سال گذشته گزارش داد ژاپن با هدف مقابله با تهدیدات احتمالی چین، روسیه و کره شمالی در حال برنامه ریزی برای تولید موشک جدیدی است که قادر به رهگیری موشک‌های بالستیک و سایر تسلیحات مافوق صوت خواهد بود و تولید آزمایشی آن در سال ۲۰۲۳ آغاز شد و تا سال ۲۰۲۷ به ناوگان هوایی ژاپن وارد خواهد شد.

ژاپن همچنین سال گذشته میلادی ۴۰۰ موشک کروز آمریکایی تاماهاک خریداری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • سرمایه گذاری مشترک آمریکا و ژاپن برای رهگیری موشک‌های مافوق صوت
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • تسلیحات اهدایی ناتو به اوکراین، سر از نمایشگاه مسکو درآورد+ عکس
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است