Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردبیر روزنامه رای الیوم با اشاره به تلاش آمریکا برای تمرکز به اقدامات چین و روسیه پس از خروج افغانستان، از آنکارا برای گرفتن جای واشنگتن در این کشور انتقاد کرد.

قدس آنلاین: عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم، در تحلیل هفتگی خود به تصمیم آمریکا برای خارج کردن همه آتشبارهای موشکی پاتریوت و تاد از عربستان سعودی، کویت، اردن و عراق و نیز خارج کردن نیروهای این کشور از افغانستان پرداخت و هدف آن را تمرکز بر ائتلاف روسیه و چین دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: آمریکا پس از ۲۰ سال و صرف هزینه سنگین ۲ تریلیون دلاری و از دست دادن بیش از ۳ هزار نظامی خود و زخمی شدن بیش از ۲۵ هزار نفر تصمیم گرفت پرچم سفید را بلند کند و راه فرار از افغانستان در پیش بگیرد. اما چرا؟ چون آمریکا می‌خواهد توجه خود را بر جنوب شرق آسیا و ائتلاف چین و روسیه متمرکز کند.

سردبیر رای الیوم در ادامه به موضوع اصلی سخنان خود در این تحلیل هفتگی پرداخت و گفت: سامانه موشکی تاد در اصل برای مقابله با موشک‌های راهبردی روسیه است که قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای هستند و آمریکا این سامانه را در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق خود، در عربستان سعودی مستقر کرد، زیرا می‌خواست پول آن را بگیرد و این سامانه را در عربستان مستقر کرد تا به آن‌ها برای مقابله با موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) اطمینان خاطر بدهد و تا جای امکان پول بیشتری از آن‌ها بگیرد. اما موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) مناطق مختلف عربستان و شاهرگ تاسیسات نفتی این کشور را هدف قرار داد و حتی به ریاض هم رسید و سامانه موشکی آمریکا در مقابله با موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) ناکام ماند و شکست خورد، زیرا آنچه درباره قدرت این موشک‌ها گفته می‌شد دروغی بیش نبود.

عطوان در ادامه افزود: الان جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، فهمیده که در خاورمیانه شکست خورده است به همین سبب تصمیم به انتقال این سامانه‌ها گرفته است. آن‌ها که تا دیروز حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) را تروریست می‌نامیدند اکنون آن‌ها را به رسمیت می‌شناسند و می‌گویند حوثی‌ها یکی از گروه‌های اصلی جامعه یمن هستند. تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن، اعلام کرد «حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) بخش اساسی روند سیاسی در یمن هستند و ما آن‌ها را به رسمیت می‌شناسیم». اما حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) چه واکنشی نشان دادند؟ گفتند ما نیازی نداریم که شما ما را به رسمیت بشناسید و قانونی بدانید. ما پیروز هستیم. ما شش سال مقاومت کردیم و الان پیروز شدیم، نه شما را می‌خواهیم و نه به رسمیت شناختن شما را. چرا آمریکا به دیگران مشروعیت می‌دهد؟

او گفت: این آمریکا خودش همه مشروعیت‌ها را از بین می‌برد و مثلا طالبان را تروریست می‌داند و سپس با آن مذاکره می‌کند و هر امتیازی می‌خواهند به آن‌ها می‌دهد. آمریکا می‌خواهد منطقه را ترک کند، اما نمایندگان خود را در منطقه بگذارد. نماینده این کشور در افغانستان هم ترکیه است. آقای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، تو از سیاست‌های اشتباه خودت عبرت نگرفتی؟ مهمترین بند نشست‌های برلین درباره لیبی اخراج نیروهای بیگانه و مزدور است که شما (ترکیه) آن‌ها را به لیبی اعزام کردید، حالا می‌خواهید امنیت فرودگاه کابل را بر عهده بگیرد.

سردبیر روزنامه رای الیوم در ادامه سخنانش افزود: این دامی است که برای ترکیه پهن شده است. چرا می‌خواهید نماینده آمریکا در افغانستان باشید؟ شما که به سبب خرید موشک از روسیه با آمریکا اختلاف دارید. چرا به آمریکا خدمت می‌کنید؟ یا پاکستان به شما اجازه می‌دهد بیایید و در افغانستان نفوذ کنید و از مسئله طایفه‌ای و مذهبی و شیعه و سنی بهره برداری کنید؟ این مسئله دیگر جواب نمی‌دهد. چه کسی نماینده آمریکا در خلیج (فارس) خواهد بود؟ آیا می‌خواهد اسرائیل را نماینده خودش در خلیج (فارس) کند و سامانه گنبد آهنین را به جای سامانه پاتریوت مستقر کند. گنبد آهنین که در مقابل موشک‌های حماس هم کاری از پیش نبرد. حالا مثلا اسرائیل می‌خواهد بیاید و از عربستان و امارات و بحرین حمایت کند.

آمریکا از ائتلاف روسیه و چین هراس دارد. دیدار اخیر بایدن و پوتین در ژنو شکست خورد. هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا ائتلاف روسیه و چین را بزرگترین خطر برای غرب دانست و این را به ترامپ گفت و اکنون هم به بایدن گفته است به همین سبب آمریکا همه توجه خود را بر این مسئله متمرکز کرده است.

سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم در ادامه قبل از پرداختن به این موضوعات به کشته شدن نزار بنات، فعال سیاسی فلسطینی، به دست نیروهای امنیتی فلسطینی، اشاره کرد و گفت: نیروهای امنیتی فلسطین نه تنها از هرگونه تحرک و قیام علیه رژیم اشغالگر جلوگیری می‌کنند بلکه روزنامه‌نگاران و خبرنگاران را نیز به قتل می‌رسانند. نزار بنات انسان مسالمت‌جویی بود که وقتی ویدئوهای او را می‌بینید متوجه می‌شوید انسانی صادق است و از صمیم قلب سخن می‌گوید و مخالف تشکیلات خودگردان فلسطین و پیمان اسلو است. چرا ساعت سه صبح با آن همه نیروی مسلح برای بازداشت وی می‌روند و پس از ساعتی او را به قتل می‌رسانند و جسد وی را تحویل می‌دهند؟ این برای تشکیلات خودگردان ننگ نیست؟ واقعا زشت است. پس از پیروزی بزرگ مقاومت غزه که همه محاسبات اسرائیل را به هم ریخت، شما یک انسان بی‌گناه را اینگونه می‌کشید؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عبدالباری عطوان آمریکا روسیه چین افغانستان جنبش انصارالله یمن ائتلاف روسیه و چین سردبیر روزنامه رای الیوم حوثی ها موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۴۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ هیبریدی روسیه با اروپا

زی‌سان- ائتلاف نظامی غرب تحت رهبری ایالات متحده نسبت به آنچه «فعالیت هیبریدی» مسکو در جمهوری چک، استونی، آلمان، لتونی، لیتوانی، لهستان و بریتانیا خواند، به شدت ابراز نگرانی کرد.

به گزارش زی‌سان،‌ سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو ضمن طرح این نگرانی در خصوص «فعالیت‌های خصمانه» روسیه در سراسر اروپا هشدار داده است.

این ائتلاف بزرگ نظامی متشکل از ۳۲ کشور عضو روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که از «فعالیت‌های بدخیم و خرابکارانه اخیر» روسیه که آن را تهدیدی برای امنیت غرب می‌داند، «عمیقاً نگران» است.

در این بیانیه از مواردی چون «کارزار فریب، جعل و اطلاعات نادرست، خرابکاری، اعمال خشونت، حملات سایبری و الکترونیکی... و سایر عملیات ترکیبی» به عنوان نمونه‌هایی از فعالیت‌های خرابکارانه روسیه علیه اهدافی در اروپا نام برده شده است.

کشورهای اروپایی نام برده شده در بالا به ادعای ناتو همگی به نوعی تاکنون تحت تاثیر این فعالیت‌ها قرار گرفته‌اند.

این موارد «بخشی از یک کارزار مرتبط با فعالیت‌های خرابکارانه» توصیف شده که به ادعای ناتو، روسیه همچنان در پی تقویت و اجرای آنها در سراسر قلمرو ائتلاف در منطقه یورو-آتلانتیک از طریق نیروهای نیابتی خود است.

ناتو در بیانیه خود ضمن محکوم کردن «رفتار روسیه» اعلام کرد: «ما از متحدانی که از این اقدامات آسیب دیده‌اند حمایت و با آن‌ها اعلام همبستگی می‌کنیم.»

این بیانیه می‌افزاید: «ما به تقویت تاب‌آوری و به کارگیری و ارتقای ابزارهایی که در اختیار داریم برای مقابله و مبارزه با اقدامات ترکیبی و حملات روسیه ادامه خواهیم داد و در پی آنیم که نسبت به تقویت قدرت بازدارندگی و دفاع متحدان در برابر حملات ترکیبی و اقدامات روسیه اطمینان حاصل کنیم.»

حمله نظامی تمام عیار روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ تحت رهبری ولادیمیر پوتین، به شدید‌ترین تنش‌ها میان روسیه و غرب طی سال‌های اخیر دامن زد؛ این در حالیست که واشنگتن و اکثر پایتخت‌های اروپایی همچنان قاطعانه از کی‌یف در این جنگ حمایت می‌کنند.

این پیامدها منجر به لفاظی‌های آتشین و اشکالی از جنگ ترکیبی شده است که در کنار نیروی نظامی متعارف، فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی غیرمتعارف را نیز به خدمت گرفته است.

مارگوس ساهکنا، وزیر خارجه استونی ماه سپتامبر در مصاحبه اختصاصی با یورونیوز هشدار داده بود که عبور مهاجران از مرزهای ۳۰۰ کیلومتری روسیه، خود شکلی از یک حمله ترکیبی تدارک دیده شده از سوی مسکو است.

ناتو در بیانیه روز پنجشنبه خود متعهد شده است که کشورهای عضو همچنان به ارائه کمک‌های نظامی و مالی مورد نیاز به اوکراین ادامه داده و هرگز از این رویکرد دست نکشند.

بیانیه ائتلاف نظامی ناتو در بحبوحه افزایش اتهامات و پیگری روند تحقیقات علیه افرادی که گفته‌ می‌شود با مسکو مرتبط هستند، منتشر شده است.

یک فرمانده ارتش آلمان آوریل گذشته در دادگاه دوسلدورف، شهر غربی این کشور، به جاسوسی برای روسیه و افشای اسرار دولتی اعتراف کرد.

در همین حال، گزارش‌هایی نیز اخیرا از اتهام علیه یک مرد بریتانیایی در زمینه همکاری با گروه مزدور روسی واگنر حکایت داشت.

پارلمان اروپا ماه مارس گذشته اعلام کرد که در حال بررسی ادعاهایی در مورد دریافت رشوه از سوی برخی از اعضای پارلمان به منظور تبلیغ به نفع روسیه است.

در پی افشاگری‌های متعدد درباره آنچه پارلمان آن را «تلاش‌های مورد حمایت کرملین برای دخالت و تضعیف فرایندهای دموکراتیک اروپا» خوانده است، قانون‌گذاران اروپایی ماه آوریل قطعنامه‌ای را برای محکومیت قاطعانه چنین تلاش‌هایی صادر کردند.

tags # روسیه ، اروپا سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ناتو زنگ خطر را به صدا درآورد
  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • سنتکام:۳ پهپاد حوثی ها را نابود کردیم
  • (عکس) اهتزاز پرچم ایران در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا
  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • آیزنکوت: اسموتریچ و بن غفیر تهدیدی برای امنیت اسرائیل هستند